Notranjci.siBiografski leksikon Notranjci predstavlja osebnosti, ki so s svojim delom vplivale na vsa področja življenja v vaseh, mestih in pokrajini. Zbirka imen raste in se dopolnjuje, tako da nikoli ni dokončna.
Veseli smo predlogov za uvrstitev novih osebnosti v leksikon. Pošljite jih na naslov notranjci@kjuc.si.

Pogoji uporabe vsebin
LAVRIČ CASCIO Jože Foto: Arhiv KJUC
Galerija slik
LAVRIČ CASCIO,  Jože
pisatelj

Rojen: 
18. marec 1964, Postojna
Umrl:  ,


Občina: 


Osnovnošolska leta je preživljal na Blokah. Po zaključeni srednji šoli, kjer je leta 1984 pridobil naziv ptt tehnik, se je zaposlil na cerkniški pošti, kasneje deloval kot poslovodja trgovine in poveljnik na Ministrstvu za obrambo RS. Od leta 2004 je svetovalec na Razvojni agenciji Notranjsko-kraške regije v Pivki, kjer se ukvarja s pripravo in implementacijo programov in projektov lokalnega in regionalnega značaja. Med delom je v letih 1994 in 1996 študiral na Visoki šoli za pomorstvo in promet v Piranu, nadaljeval na Fakulteti za pomorstvo in promet v Piranu, kjer je 1999 diplomiral. Leta 2003 je na koprski Fakulteti za management pridobil naziv specialist managementa EU, od leta 2007 pa na isti fakulteti absolvira magistrski študij managementa.

Leta 2004 je v samozaložbi izdal roman Korenine sicilijanskega labirinta, v katerem opisuje svojo pot iskanja zamolčanih korenin in očeta na jugu Italije. Tik pred izidom je njegova druga knjiga, Zgodovina Blok, pripravlja tudi popotniški vodnik po Siciliji.

Dela:
roman Korenine sicilijanskega labirinta (2004)
Bloke, središče Kranjske: od prvih zapisov do Krpana (2013)LiteraturaGlej tudi

  Korenine sicilijanskega labirinta


Prispeval/-a: Knjižnica Jožeta Udoviča Cerknica
Zadnja sprememba: 8.11.2013, Knjižnica Jožeta Udoviča Cerknica

  NatisniVse pravice pridržane - Knjižnica Jožeta Udoviča Cerknica