Notranjci.si



Biografski leksikon Notranjci predstavlja osebnosti, ki so s svojim delom vplivale na vsa področja življenja v vaseh, mestih in pokrajini. Zbirka imen raste in se dopolnjuje, tako da nikoli ni dokončna.
Veseli smo predlogov za uvrstitev novih osebnosti v leksikon. Pošljite jih na naslov notranjci@kjuc.si.

Pogoji uporabe vsebin
URBAS Jan Foto: http://www.sochi2014.com
Galerija slik
URBAS,  Jan
hokejist

Rojen: 
26. januar 1989, Postojna
Umrl:  ,


Občina: 
Cerknica

Jan Urbas, Cerkničan, doma iz Dolenje vasi. Svojo hokejsko kariero je začel pri HD HS Olimpija v sezoni 2005/06. V naslednji sezoni se je kot član Malmö IF Redhawks podal na Švedsko, kjer je kasneje zaigral še za klub Växjö Lakers. Trenutno je član nemške ekipe EHC Red Bull München.
Slovensko reprezentanco je zastopal na svetovnem prvenstvu U18 in dveh mladinskih svetovnih prvenstvih. Leta 2010 je bil član reprezentance, ki ji je uspela vrnitev v elitno svetovno hokejsko skupino. Na domačem svetovnem prvenstvu 2010 D1 v Hali Tivoli je dosegel dva gola in pet podaj. Drugič je za člansko reprezentanco nastopil na svetovnem prvenstvu elitne divizije 2013 na Švedskem in Finskem. Dosegel je dva gola proti kanadski reprezentanti. Na zgodovinskem nastopu slovenske reprezentance na olimpijskem hokejskem turnirju 2014 v Sočiju je odigral vseh pet tekem in dosegel en gol in dve podaji.

10. aprila 2014 je, na prireditvi Športnik leta Občine Cerknica 2013, prejel priznanje za izredne dosežke v tekmovalnem športu in priznanje Občine Cerknica za športne dosežke zlate stopnje.





Literatura
Jan Urbas. Wikipedia. 2014. URL: http://sl.wikipedia.org/wiki/Jan_Urbas (Citirano 14. 3. 2014).

Sochi 2014 Olympics. 2014. URL: http://www.sochi2014.com/en/athlete-jan-urbas (Citirano 14.3.2014)



Glej tudi

  Hokejska zveza Slovenije
  EHC Red Bull München
  Elite Hockey Prospects


Prispeval/-a: Knjižnica Jožeta Udoviča Cerknica
Zadnja sprememba: 4.6.2014, Knjižnica Jožeta Udoviča Cerknica

  Natisni



Vse pravice pridržane - Knjižnica Jožeta Udoviča Cerknica