Notranjci.si



Biografski leksikon Notranjci predstavlja osebnosti, ki so s svojim delom vplivale na vsa področja življenja v vaseh, mestih in pokrajini. Zbirka imen raste in se dopolnjuje, tako da nikoli ni dokončna.
Veseli smo predlogov za uvrstitev novih osebnosti v leksikon. Pošljite jih na naslov notranjci@kjuc.si.

Pogoji uporabe vsebin
HOMOVEC Nana Foto: Arhiv KJUC
Galerija slik
HOMOVEC,  Nana
ilustatorka
slikarka

Rojena: 
29. januar 1990, Postojna
Umrla:  ,


Občina: 
Cerknica

Mlada ilustratorka živi na Rakeku, kjer je obiskovala tudi osnovno šolo. Že kot otrok je rada risala, ustvarjala in čečkala. Pri tem pa predvsem veliko popackala. Starši so jo vedno podpirali, sploh oče, ki je z njo delil svoje ljubiteljsko znanje.

Srednješolsko izobrazbo je pridobila na likovni gimnaziji na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani. Po končani maturi je leta 2008 naredila sprejemne izpite na ljubljanski ALUO - Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, smer slikarstvo. Trenutno je absolventka in končuje diplomsko delo na temo ilustracije pravljic.

Sodelovala je na skupinskih razstavah in imela manjšo samostojno razstavo ob koncu tretjega letnika študija. Pet let zaporedoma je aktivno sodelovala in razstavljala na mednarodni likovni delavnici v okviru projekta Vajkard, ki jo organizira Kulturno društvo Rak Rakek v sodelovanju z ALUO. Na društvu Rak Rakek vodi likovno sekcijo in se tako kot mentorica izpopolnjuje na pedagoškem področju. Člane uči različnih tehnik, preizkusili so se v risbi s svinčnikom, ogljem, grafični tehniki suhe igle, akrilu. Pod njenim mentorstvom je likovna sekcija društva veliko razstavljala na lokalni ravni, 2014 pa med drugim tudi v Sežani.

Na ilustratorskem področju je postala bolj aktivna v zadnjem obdobju. Decembra 2013 je v Cicibanu objavila svoje prvo delo, ki ga je napisala in ilustrirala sama. Drugi projekt za Ciciban je izšel junija 2014. Zadnje šolsko leto aktivno slika serijo diplomskih ilustracij ljudske pravljice z naslovom »Medved in Stržica«. Njena želja je samostojno oblikovati in izdati slikanico. Po končanem študiju bi rada nadaljevala kot ilustratorka in tako ostala v stiku s svojimi najljubšimi žvercami in pravljičnim svetom.

Poleg likovnega ustvarjanja že šesto leto aktivno sodeluje v Mešanem pevskem zboru Cluster, ki ga vodi Blaž Rojko. Glasba ji je bila vedno pomembna, končala je sedem let klavirja in je ves čas v stiku tudi z glasbeno kulturo.




Literatura



Glej tudi



Prispeval/-a: Knjižnica Jožeta Udoviča Cerknica
Zadnja sprememba: 18.6.2014, Knjižnica Jožeta Udoviča Cerknica

  Natisni



Vse pravice pridržane - Knjižnica Jožeta Udoviča Cerknica