Notranjci.si



Biografski leksikon Notranjci predstavlja osebnosti, ki so s svojim delom vplivale na vsa področja življenja v vaseh, mestih in pokrajini. Zbirka imen raste in se dopolnjuje, tako da nikoli ni dokončna.
Veseli smo predlogov za uvrstitev novih osebnosti v leksikon. Pošljite jih na naslov notranjci@kjuc.si.

Pogoji uporabe vsebin
KLANČAR Bojan Foto: Arhiv KJUC
Galerija slik
KLANČAR,  Bojan
slikar
akademski grafik

Rojen: 
27. april 1954, Maribor
Umrl:  ,


Občina: 
Cerknica

Šolanje je začel v Postojni in nato nadaljeval v Ljubljani, kjer je končal Srednjo šolo za oblikovanje in leta 1981 diplomiral na grafičnem oddelku Likovne akademije v Prištini. Prejel je več nagrad in priznanj, med njimi prvo nagrado za malo grafiko v Parizu. Njegove grafike hranijo v številnih javnih in zasebnih zbirkah. Malo grafiko hranijo tudi v Gutenbergovem muzeju v Mainzu.

Motivi, ki jih neprestano odkriva tako v grafiki kot v sliki, izhajajo iz okolja, v katerem ustvarja. Njegove slike v tehniki tempere z izbrušenim znanjem in zanesljivostjo predstavljajo gledalcem koščke naše domovine v vsesplošno razumljivi in hkrati čustveno zelo osebni luči. V zadnjem obdobju pa postaja vse bolj razpoznaven tudi v unikatnih stvaritvah iz stekla.

Kot svobodni umetnik živi in ustvarja v Topolu pri Begunjah. Svoja dela redno razstavlja na samostojnih, selekcioniranih in skupinskih razstavah od leta 1984.




Literatura



Glej tudi



Prispeval/-a: Knjižnica Jožeta Udoviča Cerknica
Zadnja sprememba: 19.12.2011, Knjižnica Jožeta Udoviča Cerknica

  Natisni



Vse pravice pridržane - Knjižnica Jožeta Udoviča Cerknica